Få flotte gulve igen med en gulvafhøvling i Faaborg

21 maj 2019 Astrid Pedersen
Få flotte gulve igen med en gulvafhøvling i Faaborg

Dit gamle trægulv kan med stor sikkerhed godt komme til at stå som nyt igen – også selv om det er behæftet med større eller mindre skader. Et trægulv, som i bund og grund er sundt og raskt i træværket, kan godt komme til at fremstå utroligt slidt og gammelt, blot der er lidt skønhedspletter i overfladen.

Slidspor, pletter og skjolder, som har indlejret sig i gulvets overflade, stikker sjældent dybere end et par millimeter, og kan således sagtens fjernes med en gulvafslibning. Det samme gælder de grimme, gulnede plamager fra solfalming samt småskrammer og overfladiske ridser.

Har gulvet dog slået sig mere alvorligt, for eksempel ved vand- eller fugtskade, skal der dog højst sandsynligt en gulvafhøvling til. Når et trægulv får en vandskade, vil den fugt, som trænger ind i træværkets fibre, få disse til at udvide sig – og så kan der opstå buler, skævheder og niveau forskelle i gulvet.

For at udligne disse – og i øvrigt komme dybe revner og skrammer til livs – er det nødvendigt at høvle en væsentligt større portion af gulvets overflade, end der fjernes ved en gulvafslibning.

Er det dyrt at få foretaget en professionel gulvafhøvling?

Det er klart, at du betaler for at få udført et stykke arbejde af en faglært håndværker. Måske tænker du, at du kan leje en maskine til gulvafhøvling, og gøre det hele billigere selv. Men her skal du opveje risikoen for at gøre ubodelig skade på dit trægulv mod den forholdsvis beskedne pris, du betaler for at få en dygtig gulvmand på sagen. En maskine til gulvafhøvling er et omstændeligt apparatur, som kræver et særligt håndelag. Og samtidig vil en dygtig fagmand med speciale inden for gulvafslibning og gulvafhøvling kunne give dit gulv den optimale behandling.

Du kan altid klikke ind på gkservice.dk og få et godt tilbud på såvel gulvafslibning som gulvafhøvling.

Flere Nyheder