Find et godt og billigt lån på sammenligningssiderne

28 april 2021 Lotte Hindsberg

På internettet findes der en del sammenligningssider, der hjælper folk med at finde frem til lån, de kan ansøge. Lånemarkedet er i dag kendetegnet ved at være hårdt og det kan være svært at overskue, hvad der et billige lån og hvilke kan koste en masse penge at låne.

Sammenligningssiderne har undersøgt de forskellige lån og hvis du indtaster få oplysninger vil de komme med mindst 3 forslag til lån du kan ansøge. Fordelen ved at bruge sammenligningssiderne er at det er nemmere for dig som ansøger at sammenligne de forskellige lånetilbud og finde det bedste og billigste lån. Det er især ÅOP, rentesatsen og betalingsbetingelserne du skal være opmærksomme på og sammenligne.

Hvilke krav er der til dig som låneansøger?

Online banker er kendetegnet ved at det er hurtigt og nemt at ansøge, samt at der stilles få krav til dig som låneansøger. Som udgangspunkt stilles der ikke krav om at du skal stille med sikkerhed for at kunne låne. Det betyder også at du kan forvente at renten kan være lidt højere, end hvis du låner i en bank, hvor der er krav om sikkerhed.

Det skyldes at der fra online bankens side er en større risiko ved at låne pengene ud. Hvis du har ansøgt om et større beløb, kan det ske at de beder dig om at dokumentere, at du har en indtægt. Det kan du f.eks. gøre ved at vise en lønseddel.

Af andre krav vil være at du står tilmeldt det danske folkeregister, at du ikke er registreret i RKI som dårlig betaler og at du er over 18 år og myndig. 

Du skal også have et NemID, som du skal bruge når du skal underskrive et lånetilbud. Du skal også have en aktiv mailadresse, så det er muligt for banken at sende dig et lånetilbud. 

Flere Nyheder