Hvor mange indvendige døre har du brug for?

07 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvor mange indvendige døre har du brug for?

Man kan sige, at hvis vi holder os til private hjem, så er der mange forskellige steder, hvor det er nødvendigt med at have indvendige døre, andre steder kan det være en god idé og andre steder kan man undvære dem.

Ved toilettet er det mest hygiejnisk – og så giver det et privatliv for den eller dem derude, også hvis de er i bad – at der er en dør dertil

Desuden hindrer det også i, at der kommer em ud i resten af hjemmet, når der bliver fyret op for et varmt bad.

I gamle dage var køkkenet isoleret fra resten af hjemmets lokaler, så man lavede maden separat bag lukkede døre og serverede den senere for gæsterne, så de ikke så madlavningsprocessen – eller man fik andre til at lave den for en.

Nu om dage har man har jo hele samtalekøkkener, hvor der er glidende overgang fra køkken til køkken-ø og videre til spisestuen, hvis man ikke ligefrem også spiser i køkkenet.

Det hjælper blandt andet også med på, at man nu har mere effektive uluftningskanaler og emhætter, som man ikke havde i gamle dage, så mad-os og lignende ikke generer i samme omfang, som det gjorde før i tiden.

Men generelt er moderne hjem karakteriseret af mere åbenhed i specielt i samlede lokaler som stue og køkken, hvor man opholder sig, hvor disse i tidligere tider var skarpt opskilte mellem lokale til lokale med enten en almindelig dør eller en skydedør om muligt.

Hvis man i disse dage efter et gammelt hus, så slår man ofte flere vægge ned og samler rummene, mens man lader nogle af de gamle dørpartier stå åbne uden døre i.

Men ved private værelser vil de fleste mennesker gerne stadigvæk have, at der er en dør til, så man kan lukke den og have et privatliv.

Mangler du nogle egnede indvendige døre, så tag et kik her: https://www.melholt.nu/

Flere Nyheder